A várandósság vége felé minden egyéb panasz nélkül is előfordulhat vizesedés. Ez kialakulhat testszerte, de leggyakoribb az alsó lábszáron. Nyári hónapokban várandós kismamáknál gyakrabban fordul elő.

Az így kialakult vizenyő lehet jele több társuló tünettel kapcsolódó komolyabb betegségnek is, de sokszor ártalmatlan állapot ami azonban kellemetlen perceket tud okozni.

 

Annak eldöntése, hogy egy kismama esetében a látható vizenyő kezelése milyen módon történjen meg mindig orvosi feladat.

 

Sok növény, és gyümölcs természetes vízhajtó hatással bír, és ilyen formán kíméletesen, de nagyon hatásosan tudja csökkentei a vizesedést.

 

Gyümölcsök közül ide tartozik az ananász (nem konzerv formában!!) a görögdinnye, zöldalma, és a cseresznye fagyasztott állapotban is.

Zöldségek közül hatásos a spárga, a szárzeller, a kígyóuborka és a petrezselyem is.

Fokozottabb vizesedés esetén nagyon jótékony hatású tud lenni ha hetente 1x 24 órára beiktat a kismama 1-1 olyan napot amikor csak párolt zellert és krumplit fogyaszt egy kis petrezselyemmel, vagy lestyánnal egy kis olivaolajjal, kevés sóval ízesítve

 

Van egy teakeverék is ami szintén jótékony hatású: csalán, zsúrló, nyírfalevél 1-1 arányú keveréke napi 1 csésze tea fogyasztása a reggeli órákban tud a legjobban működni.

 

Illetve ismert még Schtadelmann bába teakeveréke szintén 1:1 arányban: csalán, palástfű, orbáncfű, málnalevél, cickafark, zsurló keveréke

További érdekes cikkek!!

Emailben kaphatsz még hasoló tartalmakat, csak add meg az email címed lent!!

Ha érdekel a téma iratkozz fel hírlevélre! Értékes cikkeket videókat is osztok meg, amiknek egy része csak hírlevélben ovlasható!

I agree with the Használati feltételek
 

x

Szülni jó! - Joomla Site Templates